Ontdek yoga in Utrecht bij iYoga Utrecht

kom binnen in onze urban jungle in het hart van de stad

Ontdek yoga in Utrecht

Welkom bij iYoga Utrecht, waar we klaarstaan om jou te ondersteunen bij je yogabeoefening in het hart van Utrecht. Voor doorgewinterde beoefenaars en als je nog nooit op een yogamat hebt gestaan: onze studio biedt een scala aan mogelijkheden om je te ondersteunen bij het bereiken van je yoga-doelen. Of dat nu een soepeler lichaam is of meer rust in je hoofd.

Niet alleen een yogaschool, ook een ontmoetingsplaats

Bij iYoga Utrecht geloven we in de kracht van gemeenschap en verbinding. Onze studio, gelegen aan de Amsterdamsestraatweg in het bruisende Utrecht, is niet alleen een plek waar je yoga kunt beoefenen. Maar het is ook een ontmoetingsplaats waar je gelijkgestemde mensen tegenkomt. Ben je nieuw in de stad? Of woon je al lang in Utrecht? Bij iYoga vind je een warme en gastvrije omgeving waar je je hopelijk meteen thuis zult voelen.

Onze yogalessen in Utrecht

In onze yogalessen doen we ons best om tegemoet te komen aan jouw behoeften, ongeacht je ervaringsniveau of lichaamstype. Van dynamische lessen tot rustgevende Restorative yoga, zwangerschapsyoga of therapeutische Back Care of Special Needs lessen: we bieden een scala aan lessen die zijn afgestemd op verschillende behoeften en voorkeuren. Ook geven we Community classes op donatiebasis, en kun je je U-pas budget bij ons inzetten als je in Utrecht woont en minder te besteden hebt. We willen graag toegankelijke zijn voor iedereen. Onze ervaren en toegewijde leraren begeleiden je met zorg en aandacht, zodat je je veilig voelt om je beoefening te verkennen en te verdiepen.

Waarom kiezen voor iYoga Utrecht?

1. Gecertificeerde en ervaren leraren

Onze leraren zijn gecertificeerd en hebben uitgebreide ervaring in het lesgeven in Iyengar yoga.

2. Flexibel lesaanbod

We bieden een flexibel lesrooster, zodat je gemakkelijk lessen kunt vinden die passen bij jouw schema.

3. Kleine groepen

We houden onze klassen klein om persoonlijke aandacht en ondersteuning te garanderen voor elke student.

4. Een veilige en ondersteunende omgeving

Bij iYoga Utrecht doen we ons best om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waar jij je vrij kunt voelen om je beoefening te verkennen en te verdiepen.

5. Lessen in de yogastudio én online

Kies zelf wat jij wilt: online interactieve en persoonlijke begeleiding, of meedoen in de studio met de voordelen van alle props.

Voordeur van i Yoga Utrecht met Welkom erop en de blauwe lucht en een wolkje erin weerspiegeld.

Uniek in Utrecht: gespecialiseerd in Iyengar yoga

Sirsasana tussen twee ikea krukjes Iyengar yoga

iYoga Utrecht is de enige gespecialiseerde Iyengar yogaschool in Utrecht. Iyengar yoga staat bekend om zijn nadruk op precisie, uitlijning en aandacht voor detail, waardoor het uitvoeren van de houdingen niet alleen een fysieke uitdaging is, maar ook een ‘meditatie in actie’. Bij Iyengar yoga maak je gebruik van props zoals blokken, riemen, touwen, stoelen en bolsters zodat de houdingen toegankelijk worden, ook als je niet als slangenmens geboren bent. Sterker nog, ook als je ouder wordt of blessures of aandoeningen hebt kun je de voordelen van de houdingen benutten. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je op je hoofd kunt staan met behulp van twee keukentrapjes, zodat je het ook zou kunnen doen als je nog niet zo sterk bent in je armen. En als je wél vanaf je vierde op acrobatiek gezeten hebt, kunnen de props je juist meer uitdaging en inzicht bieden. Onze ervaren leraren begeleiden je door een reeks houdingen, waarbij ze de nadruk leggen op persoonlijke instructies en een veilige, doordachte benadering van elke pose.

Mooie goed uitgeruste yogastudio in hartje Utrecht

De voetenwasbakken in de lobby van iYoga Utrecht met planten en de piano

We zijn trots op onze zelfontworpen yogastudio. In een voormalige garage aan de Amsterdamsestraatweg hebben we onze droom waargemaakt: een yogastudio met twee ruime zalen en een gezellige lobby. Het is echt een ‘hidden gem’ op een binnenplaats. Loop door onze poort langs onze groene oprit-die-langzaam-transformeert-in-een-tuin en ontdek een van de best verborgen geheimen van Utrecht! Binnen hebben we veel planten en kunst. In de ruime lobby kun je rustig op de bank zitten en een kopje thee drinken terwijl je bladert in een boek uit onze yoga-bibliotheek. Soms speelt er iemand even piano. Als je een lange dag achter de rug hebt kun je voor de les even je voeten wassen in onze voetenwasbakken (die in een vorig leven kinderwasbakken in een basisschool waren). 

De langste stroat van ons stadsjie

De Amsterdamsestraatweg heeft voor Utrechtse begrippen nog een rauw randje. Er valt van alles te beleven aan deze langste straat van Utrecht, die loopt van de singel tot aan Maarssen en wijken doorkruist als Pijlsweerd, Ondiep, Elinkwijk en Zuilen. iYoga ligt tamelijk aan het begin van deze lange straat: nog geen kilometer van Utrecht Centraal en 4 minuten fietsen vanaf het Vredenburg. Als je van het centrum naar Zuilen fietst kom je erlangs (dus kun je net zo goed even afstappen voor een yogales!). Misschien heb je ons bord wel eens gezien.

Ook vanuit wijken zoals de Vogelenbuurt, Tuinwijk, Wittevrouwen, Lombok, en Nieuw Engeland is onze studio makkelijk te bereiken. En gratis parkeren is (nog) om de hoek als je wat verder weg woont.

Het naambord van i Yoga Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg

Ook goed bereikbaar als je niet uit Utrecht komt

Doordat we veel ruimte hebben en centraal in het land gelegen zijn, komen er ook vaak mensen van buiten Utrecht naar ons toe. Uit verschillende delen van Nederland, Duitsland en België volgen mensen lessen bij ons. Doordat Iyengar yoga wereldwijd beoefend wordt, kan het ook leuk zijn om een les te volgen als je op vakantie bent, of voor je werk op reis. En er komen mensen speciaal naar Utrecht voor onze yogaworkshops met nationale en internationale topdocenten. We hebben inmiddels gasten verwelkomd uit alle windstreken. Ook bieden we regelmatig ruimte aan de landelijke examens vanuit de Iyengar Yoga Vereniging Nederland. En soms verhuren we de studio. Als je daarin interesse hebt, neem dan contact met ons op.

Kom bij ons langs

Ben je klaar om je yoga-reis te beginnen? Kom langs bij iYoga Utrecht en ontdek de vele voordelen van yoga voor jezelf. Onze deuren staan altijd open voor jou. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze lessen, evenementen en speciale aanbiedingen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze yogaschool in Utrecht! Je kunt ons altijd mailen of bellen!