Verdiepingscursus

jaarcursus voor de serieuze yogastudent

De volgende stap in je yoga-ontwikkeling

Wij bieden met veel plezier een jaarprogramma van yogastudie en –beoefening aan, waarin we studenten willen inspireren om een diep begrip van de āsana’s en prānāyāma te ontwikkelen, en hun beoefening en begrip van de ‘kunst en wetenschap’ van Iyengar yoga te verdiepen. Als je een stevige basis in je yogabeoefening hebt, kan yoga een middel worden om je leven te verrijken, om gezonde relaties te ontwikkelen en meer bij te dragen aan de wereld om ons heen.

4 ervaren gecertificeerde Iyengar yogaleraren begeleiden je in voortschrijdend onderzoek van āsana, prānāyāma en de onderliggende filosofie, basis-anatomie en fysiologie. Ze reiken je praktische middelen aan om je Iyengar yoga beoefening te verdiepen. Daardoor krijg je hopelijk inzicht in de manier waarop yoga voor jou nog meer toegevoegde waarde kan hebben. Je krijgt leesopdrachten en materiaal om thuis te oefenen, zodat je je eigen beoefening thuis kunt uitbreiden gedurende de cursus en daarna. De cursus biedt je een omgeving om yoga diepgaander te onderzoeken en kan meermalen gevolgd worden, omdat de leraren een grote variëteit aan onderwerpen uit de rijke Iyengar yoga zullen aansnijden.

Dit programma is voor jou als je

  • zin hebt om je eigen thuis-beoefening te beginnen of verder ontwikkelen
  • āsana en prānāyāma wilt bestuderen op een manier die verder gaat dan fysieke oefeningen of een hobby
  • bewuster wil leven door yoga
  • contact wilt leggen met gelijkgestemde mensen
  • gedurende minimaal een jaar Iyengar yogalessen hebt gevolgd – maar langer mag ook

Praktisch

Voor het jaar 2021-2022 zijn de lessen op zaterdag- of zondagmiddag van 13.00-19.00. De lessen zijn hybride: we geven ze in de grote zaal van de yogaschool en tegelijk online. Het is afhankelijk van de Corona-regels of dat het hele jaar het geval zal zijn. We hopen dat iedereen die dat wil, ook ‘live at school’ mee kan doen. Het is mogelijk dat het aantal plaatsen in de yogaschool beperkt is door Corona-regels. Daarom geven we voorrang aan diegenen die zich van tevoren voor de hele cursus inschrijven. Als er plaats over is, is deelname op basis van losse lessen mogelijk.

Wij willen graag werken op basis van wederzijds vertrouwen én wederzijdse verantwoordelijkheid. Als de docenten Corona-gerelateerde klachten hebben proberen we te zorgen voor vervanging of doen we de les online als dat de enige optie is. Als deelnemers klachten hebben, doen ze vanuit huis online mee. En we hebben er vertrouwen in dat iedereen verantwoordelijk handelt en ofwel gevaccineerd is, en/of zich voor de les test, zolang dat nodig is.

Kosten

€870 voor alle lessen, of €60 per losse les van 5 uur.

Inschrijven

Schrijf je in via MindBodyLet op: bij inschrijven via Mindbody kun je niet online betalen – kies voor ‘enroll as unpaid’ en maak het bedrag over op NL44 TRIO 0197 7933 04 onder vermelding van jouw naam en ‘Verdiepingscursus’ en of je voor de hele cursus of specifieke data betaalt. Of kom naar de studio en betaal met pin!

Data 2021-2022:

Zondag 26 september 2021 Hiske
Zaterdag 16 oktober 2021 Nanda
Zondag 7 november 2021 Kerry
Zondag 14 november 2021 Kristien
Zondag 28 november 2021 Hiske
Zaterdag 18 december 2021 Nanda
Zaterdag 15 januari 2022 Kerry
Zondag 30 januari 2022 Kristien
Zaterdag 12 februari 2022 Hiske
Zaterdag 26 februari 2022 Nanda
Zondag 13 maart 2022 Kerry
Zondag 27 maart 2022 Kristien
Zaterdag 9 april 2022 Hiske
Zaterdag 30 april 2022 Nanda
Zaterdag 21 mei 2022 Kerry
Zondag 12 juni 2022 Kristien

 

Vier ervaren leraren

Hiske van der Meulen

Nanda Peek

Kristien van Reusel

Kerry Reinking