Verdiepingscursus

jaarcursus voor de serieuze yogastudent

De volgende stap in je yoga-ontwikkeling

Wij bieden met veel plezier een jaarprogramma van yogastudie en –beoefening aan, waarin we studenten willen inspireren om een diep begrip van de āsana’s en prānāyāma te ontwikkelen, en hun beoefening en begrip van de ‘kunst en wetenschap’ van Iyengar yoga te verdiepen. Als je een stevige basis in je yogabeoefening hebt, kan yoga een middel worden om je leven te verrijken, om gezonde relaties te ontwikkelen en meer bij te dragen aan de wereld om ons heen.

4 ervaren gecertificeerde Iyengar yogaleraren begeleiden je in voortschrijdend onderzoek van āsana, prānāyāma en de onderliggende filosofie, basis-anatomie en fysiologie. Ze reiken je praktische middelen aan om je Iyengar yoga beoefening te verdiepen. Daardoor krijg je hopelijk inzicht in de manier waarop yoga voor jou nog meer toegevoegde waarde kan hebben. Je krijgt leesopdrachten en materiaal om thuis te oefenen, zodat je je eigen beoefening thuis kunt uitbreiden gedurende de cursus en daarna. De cursus biedt je een omgeving om yoga diepgaander te onderzoeken en kan meermalen gevolgd worden, omdat de leraren een grote variëteit aan onderwerpen uit de rijke Iyengar yoga zullen aansnijden.

Dit programma is voor jou als je

 • zin hebt om je eigen thuis-beoefening te beginnen of verder te ontwikkelen
 • āsana en prānāyāma wilt bestuderen op een manier die verder gaat dan fysieke oefeningen of een hobby
 • bewuster wil leven door yoga
 • contact wilt leggen met gelijkgestemde mensen
 • gedurende minimaal een jaar Iyengar yogalessen hebt gevolgd – maar langer mag ook

Praktisch

Voor het jaar 2022-2023 zijn de lessen op zaterdag of zondag van 10.00-17.00 met voldoende tijd voor een lunchpauze. De lessen zijn in principe in de grote zaal van de yogaschool. Als het nodig is, kunnen we hybride lesgeven. Het is afhankelijk van de Corona-regels of dat het hele jaar het geval zal zijn. 

We hopen dat iedereen die dat wil, ook ‘live at school’ mee kan doen. Het is mogelijk dat het aantal plaatsen in de yogaschool beperkt is door Corona-regels. Daarom geven we voorrang aan diegenen die zich van tevoren voor de hele cursus inschrijven. Als er plaats over is, is deelname op basis van losse lessen mogelijk.

Wij willen graag werken op basis van wederzijds vertrouwen én wederzijdse verantwoordelijkheid. Als de docenten Corona-gerelateerde klachten hebben proberen we te zorgen voor vervanging of doen we de les online als dat de enige optie is. Als deelnemers klachten hebben, kunnen ze vanuit huis online meedoen.

 

** Gebruik de links in het rooster hieboven om je in te schrijven voor de lessen, nadat je de cursus hebt aangeschaft (scroll naar Inschrijven hieronder)

Kosten & Combinatie met Eyal Shifroni

 • In 2022-2023 komt Eyal Shifroni 4 dagen lesgeven in Utrecht. Eyal is een senior leraar die sinds 1978 Iyengar Yoga beoefent en lesgeeft sinds 1985. Eyal leidt het “Iyengar Yoga Center of Zichron-Ya’akov” in Israël en geeft yogaworkshops in Israël en over de hele wereld. Hij is de auteur van A Chair for Yoga, Props for Yoga Volumes I tot III en The Psychophysical Lab.
 • Lees hier meer over de workshop van Eyal.

 • We willen de deelnemers aan de Verdiepingscursus graag de kans geven om deel te nemen aan de lessen van Eyal. Daarom bieden we een combinatiepakket aan –  dit biedt een mooie kans om je studie te verbreden en te verdiepen!

Tarieven

 • 16 dagen Verdiepingscursus: €960 voor alle lessen, of €75 per losse dag.
  • Let op: mochten er door Corona-maatregelen beperkingen gelden op het aantal deelnemers, hebben deelnemers aan de hele cursus voorrang.
  • Het is ook mogelijk om in 4 termijnen van €245 te betalen. Betaal uiterlijk 1 oktober, 1 december, 1 februari en 1 april.
 • 20 dagen Verdiepingscursus + Eyal Shifroni: €1250
  • Voor deelname aan losse dagen bij Eyal, zie de workshop-pagina.
  • Voor het gehele bedrag kun je ook in 4 termijnen van €315 betalen. Betaal uiterlijk 1 oktober, 1 december, 1 februari en 1 april.

Inschrijven

Schrijf je in via Momoyoga. Dat werkt misschien een beetje anders dan je gewend bent. Dus lees deze tekst even aandachtig.

Je gebruikt om te betalen de onderstaande betaal-links. LET OP: deze zie je niet bij de tarieven in Momoyoga, maar alleen hier op de website. Doorloop de volgende stappen:

 

 • Stap 1: bedenk welke betaaloptie uit de lijst hieronder je wilt gebruiken.
 • Stap 2: maak éérst een account aan bij Momoyoga via www.momoyoga.com/iyoga-utrecht.
 • Stap 3: gebruik de link hieronder om naar de betaaloptie van jouw keuze te gaan.
 • Kies als ingangsdatum 1 oktober 2022. Bij betaling in termijnen kies je de tweede keer 1 december, de derde keer 1 februari, en de vierde keer 1 april. Kies als je voor één dag betaalt, de datum waarop je wilt deelnemen.
 • Betaal je liever per pin of contant in de studio, of wil je een overboeking doen zonder iDeal, kies dan in het boekings-/betaalproces voor ‘contant’ of ‘bankoverschrijving’.
 • Nadat je betaald hebt, kun je je inschrijven voor de cursus. Let op: ook als je de hele cursus gekocht hebt, moet je je voor iedere dag apart inschrijven! Om dat ietsje makkelijker te maken staat in het rooster hierboven telkens een link naar de les van die dag.

Vier ervaren leraren

Hiske van der Meulen

Nanda Peek

Kristien van Reusel

Kerry Reinking