Verdiepingscursus

jaarcursus voor de serieuze yogastudent

De volgende stap in je yoga-ontwikkeling

De verdiepingscursus is een jaarprogramma van yogastudie en –beoefening, waarin we studenten willen inspireren om een diep begrip van de āsana’s en prānāyāma te ontwikkelen, en hun beoefening en begrip van de ‘kunst en wetenschap’ van Iyengar yoga te verdiepen. Als je een stevige basis in je yogabeoefening hebt, kan yoga een middel worden om je leven te verrijken, om gezonde relaties te ontwikkelen en meer bij te dragen aan de wereld om ons heen.

4 ervaren gecertificeerde Iyengar yogaleraren begeleiden je in voortschrijdend onderzoek van āsana, prānāyāma en de onderliggende filosofie, basis-anatomie en fysiologie. Ieder op hun eigen manier, met de basis in hun eigen ervaring. Ze reiken je praktische middelen aan om je Iyengar yoga beoefening te verdiepen. En geven je inzicht in de manier waarop yoga voor jou nog meer toegevoegde waarde kan hebben.

Een cursusdag heeft een thema uit de filosofie of draait om de therapeutische toepassing van yoga waarbij praktische anatomie aan bod komt. Je krijgt leesopdrachten en materiaal om thuis te oefenen, zodat je je eigen beoefening thuis kunt uitbreiden gedurende de cursus en daarna. De cursus biedt je een omgeving om yoga diepgaander te onderzoeken en kan meermalen gevolgd worden, omdat de leraren een grote variëteit aan onderwerpen uit de rijke Iyengar yoga zullen aansnijden. Ook is het mogelijk om losse cursusdagen te volgen, bijvoorbeeld als je de cursus al eens gevolgd hebt. Dit kan je beoefening weer een frisse impus geven, of je inspireren als je bijvoorbeeld al lesgeeft.

Als je ambitie hebt om te gaan lesgeven, kun je in de Verdiepingscursus de basis van je eigen ontwikkeling en beoefening verstevigen. Voor verdere informatie zie de pagina over het Mentortraject of neem contact op met één van ons.

Dit programma is voor jou als je…

 • zin hebt om je eigen thuis-beoefening te beginnen of verder te ontwikkelen
 • āsana en prānāyāma wilt bestuderen op een manier die verder gaat dan fysieke oefeningen of een hobby
 • bewuster wil leven door yoga
 • contact wilt leggen met gelijkgestemde mensen
 • gedurende minimaal een jaar Iyengar yogalessen hebt gevolgd – maar langer mag ook
 • inspiratie zoekt voor je beoefening (of je lesgeven!)

Praktisch

De lessen zijn op zaterdag of zondag van 10.00-17.00 met voldoende tijd voor een lunchpauze.

Studenten die de volledige cursus volgen krijgen voorrang. Als er plaats over is, is deelname op basis van losse lessen mogelijk.

Data 2023-2024:

1 sat 30 sep 2023 Hiske
2 sat 14 oct 2023 Kristien
3 sun 12 nov 2023 Kerry
4 sat 25 nov 2023 Nanda
5 sun 10 dec 2023 Hiske
6 sun 14 jan 2024 Kristien
7 sun 21 jan 2024 Kerry
8 sat 3 feb 2024 Nanda
9 sun 18 feb 2024 Kristien
10 sun 10 mar 2024 Hiske
11 sun 24 mar 2024 Kerry
12 sun 14 apr 2024 Kristien
13 sat 20 apr 2024 Nanda
14 sat 11 may 2024 Hiske
15 sun 12 may 2024 Kerry
16 sun 2 juni 2024 Nanda

** Data onder voorbehoud van wijzigingen. 

Tarieven

 • 16 dagen Verdiepingscursus: €960 voor alle lessen. Het is ook mogelijk om in 4 termijnen van €245 te betalen. Betaal uiterlijk 1 oktober, 1 december, 1 februari en 1 april.
 • €75 per losse dag
 • We moedigen de deelnemers aan de Verdiepingscursus aan om ook deel te nemen aan andere workshops. Daarom krijg je bij aanschaf van de gehele Verdiepingscursus een speciale korting op onze andere workshops (in 2023/24 komen in ieder geval Tally Eldor, Garth McLean en Eyal Shifroni een workshop geven)  –  dit biedt een mooie kans om je studie te verbreden en te verdiepen! Kijk bij de betreffende workshops voor de speciale prijs.

Inschrijven

Schrijf je in via Momoyoga. Dat werkt als volgt:

 • Maak een account aan bij Momoyoga via www.momoyoga.com/iyoga-utrecht.
 • Schaf de Verdiepingscursus aan via de pagina ‘Tarieven’.
  • Je kunt direct voor het hele jaar betalen voor de hele cursus via de optie ‘Verdiepingscursus 2023-2024’.
  • Als je het hele jaar wilt meedoen, maar wilt betalen in termijnen, kies dan de betaaloptie: ‘Verdiepingscursus 2023-2024 | 4 termijnen’. Betalen in termijnen betekent dat je je vastlegt voor het hele jaar. Het is dus geen optie om 4 lessen te volgen en 1 termijn te betalen. Na ieder ‘blok’ van 4 lessen kun je het volgende ‘blok’ aankopen en je inschrijven voor de volgende 4 lessen.
  • Als je niet alle lessen wilt volgen, kun je kiezen om per dag te betalen via de optie ‘Verdiepingscursus 2023-2024 | 1 dag’
 • Betaal je liever per pin of contant in de studio, kies dan in het boekings-/betaalproces voor ‘contant’ of ‘bankoverschrijving’. Als je dan op de yogaschool bent kun je betalen, maar dan kun je je wel van tevoren inschrijven.
 • Nadat je betaald hebt, kun je je inschrijven voor de cursus. Let op: ook als je de hele cursus gekocht hebt, moet je je voor iedere dag apart inschrijven! Om dat makkelijker te maken, staan de links naar de afzonderlijke dagen in het rooster hierboven.

Vier ervaren leraren

Hiske van der Meulen

Nanda Peek

Kristien van Reusel

Kerry Reinking