Special needs

Wij kunnen je helpen

Als je behoefte aan aangepaste yoga hebt

Heb jij rug-, knie, schouder- of nekklachten? Ben je aan het herstellen van ziekte of blessures? Heb je een chronische aandoening waardoor je wat meer hulp nodig hebt om de yogahoudingen aan te passen? Zijn er specifieke gebieden in je lichaam die meer aandacht nodig hebben omdat ze zwak of juist stijf zijn? Of heb je vragen over hoe je jouw yogapractice kunt aanpassen aan je eigen situatie? Dan zijn onze Special Needs-lessen (semi-privélessen) iets voor jou! Je krijgt oefeningen die speciaal op jouw vragen of klachten toegespitst zijn.

We zien in de Special Needs lessen mensen die een blessure hebben en willen weten hoe ze yoga kunnen doen en de blessure niet verergeren – of deze zelfs helpen genezen. Maar ook mensen met bijvoorbeeld reuma, MS, Parkinsons of zelfs een dwarsleasie, die in de lessen op een aangepaste manier yoga kunnen doen in een veilige en ondersteunende omgeving. Sommigen doen een tijdje Special Needs lessen om te leren hoe ze mee kunnen doen in de andere lessen. Anderen blijven in de Special Needs les aan hun eigen programma werken. Alle deelnemers werken op hun eigen niveau.

Onze yogaschool is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Wat gebeurt er in een Special Needs les?

  • Als je binnenkomt, begin je met een ontspannende houding. Zo kun je even rustig ‘landen’. We lopen bij iedereen langs om even te kijken hoe het vandaag met je gaat en waar je behoefte aan hebt.
  • Vervolgens begin je met het actieve gedeelte van de les. Je doet de serie houdingen waar je mee bezig bent, of we passen het aan op basis van het eerdere gesprek.
  • Je werkt waar mogelijk zelfstandig en we komen als het nodig is helpen om je iets nieuws te leren, meer uitleg te geven of je te ondersteunen. 
  • Sommige houdingen doen we samen met de hele groep, of met kleine subgroepjes. 
  • Ten slotte krijg je genoeg tijd voor de eindontspanning!

Inschrijving en werkwijze

  • Als je denkt dat een Special Needs les iets voor jou is, neem dan contact met ons op. Laat ons weten waarom je behoefte hebt aan Special Needs lessen.
  • De eerste les is een intake. Hierin nemen we extra tijd om jouw situatie te bespreken, en kijken we wederzijds of we denken dat de special needs lessen voor jou geschikt zijn.
  • Als dat zo is, monitoren we gedurende de serie van 5 of 10 weken hoe het gaat, en doen zo nodig aanpassingen.
  • Het maximum aantal deelnemers per les is 8. We vragen je om maximaal 24 uur van tevoren je deelname aan de les te bevestigen of te cancelen.
  • Je kunt dit zelf online doen via ons rooster. Let op: er zijn speciale tarieven voor de Special Needs lessen, die vind je hieronder. Heb je nog andere vragen over betalingen? Klik dan hier.

Wat kost het?

1 les
Special Needs

€ 25,-

Een losse les of de eerste ‘intake’-les. Hierna besluit je of je een serie van 5 of 10 wilt aanschaffen. Als je dat doet, worden de kosten van de intake daarmee verrekend.

5 lessen
Special Needs

€ 105,-

We raden je aan om de lessen zoveel mogelijk achter elkaar te volgen. Plan de lessen in via ons rooster. De leskaart is maximaal 6 maanden geldig.

10 lessen
Special Needs

€ 195,-

We raden je aan om de lessen zoveel mogelijk achter elkaar te volgen. Plan de lessen in via ons rooster. De leskaart is maximaal 12 maanden geldig.