Yoga in tijden van Covid

Iedere dag word je wakker voor weer een dag van ‘hetzelfde’. De film Groundhog Day schiet door je hoofd. Werken, eten, kinderen lesgeven, spelen, en weer slapen in hetzelfde gebouw. Een wandeling met een vriend als het hoogtepunt van je week. Of misschien heb je een baan waarvoor je je in een stressvolle situatie moet begeven. Het is duidelijk: let leven in tijden van Corona eist voor iedereen zijn tol. 

Des te belangrijker is het dat je yoga blijft doen! Zeker wanneer je opgehokt thuis zit. Eigenlijk een perfecte kans om veel te oefenen, toch? Je bent natuurlijk altijd welkom bij onze online lessen. Dat scheelt weer wat in de motivatie en het bedenken wat je nu weer moet doen. Maar misschien ben je even klaar met de computer? Dan vind je hieronder een sequence die aangeraden wordt om te beoefenen ter versterking van je immuunsysteem. 

Wil je deze ‘immuunsysteemversterkende’ serie oefenen maar weet je niet precies hoe je de houdingen aan moet passen? Of wat je voor alternatieven kunt doen? Of hoe je het thuis doet met minder of andere props?

Onze eigen Nadia (in ons t-shirt!) – die nu in de VS woont – heeft enorm hard gewerkt om een serie van uitlegvideo’s te maken, waarin ze je door alle houdingen loodst. Dus, als je thuis zit, wilt oefenen, maar een beetje begeleiding nodig hebt:  lees haar blogpost!

En wat zouden we moeten zonder het internet, zeker nu! Er is, naast onze online classes, enorm veel content waar je van kunt leren. Om maar even in dezelfde soort serie te blijven: Eyal Shifroni bijvoorbeeld heeft op verzoek van de Chinese Iyengar Yoga Vereniging een serie gemaakt die je in deze video kunt zien.

Of misschien word je tot rust gebracht door deze video van onze Belgische collega’s, met per houding diverse opties. 

Heb jij zelf favoriete series of video’s? Laat het ons weten! 

Bijvoorbeeld in het commentaar-veld hieronder.

En… als al het andere tekort schiet en je je kwetsbaar voelt, kun je natuurlijk altijd een fort van yogablokken bouwen!