Yoga Sutras: Oude wijsheid in moderne tijden | Okt 2019 – Maart 2020

Yoga Sutras: Oude wijsheid in moderne tijden | Okt 2019 – Maart 2020

Heb jij interesse in yogafilosofie? In deze cursus leer je hoe de Yoga Sutras van Patanjali ingebed zijn in Iyengar Yoga, en hoe je deze diepe filosofische concepten kunt integreren in je asana-beoefening en in je dagelijks leven.

Data:

  • Zon 27 oct 2019
  • Zon 1 dec 2019
  • Zat 18 Jan 2020
  • Zat 15 feb 2020
  • Zon 8 mar 2020

Tijd: 13.00-18.30

Wat kun je verwachten van deze cursus?
Je wordt gedurende 6 maanden ondergedompeld in yogafilosfie, door relevante gedeeltes van de Yoga Sutras van Patanjali, de Bhagavad Gita en Hatha Yoga Pradipika te bestuderen, en deze in je dagelijkse routine mee te nemen. Je leert een gedeelte van de Yoga Sutras te chanten, en kunt hoe je dit deel kunt laten worden van je beoefening. Je ontdekt hoe de filosofie verbonden is met Iyengar Yoga. En je kunt verwachten dat je dieper gaat in je beoefening en meer betekenis vindt door het integreren van filosofie, sutra-recitatie en mantras, en het contact met gelijkgestemde mensen.

‘Live’ bijeenkomsten in combinatie met een Distance Learning Course
Praktisch gesproken bestaat dit programma uit 5 bijeenkomsten, verspreid over 6 maanden. Ter voorbereiding van deze bijeenkomsten zul je deelnemen aan een online cursus ontwikkeld door Gitte Bechsgaard. Deze Distance Learning Course bestaat uit audio-lezingen, speciaal ontwikkeld leesmateriaal en opnames van het chanten van de Yoga Sutras in een ‘call-and-response’ format. Dit alles kun je downloaden en thuis gebruiken.

De bijeenkomsten bestaan uit 5 sessies van 5 en een half uur met Daniela en Hiske, waarin we:

  • Het eerste deel van de Yoga Sutras van Patanjali en andere relevante mantras of invocaties met elkaar reciteren;
  • Asanas en pranayama beoefenen waarin het thema van de relevante cursusmodule aan bod komt, en waardoor je in de context van de beoefening kunt reflecteren op de filosofische concepten;
  • In de groep bespreken wat je hebt gehoord en gelezen in de Distance Learning Course;
  • De vaardigheid om stil te zijn en werken aan contemplatieve beoefening ontwikkelen.

Is deze cursus voor jou?
Deze cursus is voor jou als je interesse hebt in yoga filosofie. Alle niveaus kunnen meedoen, evenals beoefenaars van alle soorten yoga, maar we vragen wel dat je minimaal 1 jaar ervaring hebt met het volgen van Iyengar Yoga lessen. Als je minder of andere ervaring hebt, neem dan contact met ons op om te zien of deze cursus bij jou past.

Over Daniela en Hiske
Daniela en Hiske studeren al een hele tijd samen: sinds het begin van hun lerarenopleiding bij Cle Souren, Charles Hond and Annemieke Post. Sinds 2016 volgens ze lessen van Gitte Bechsgaard. Haar werk met de Yoga Sutras heeft een grote invloed op hun beoefening en levens, en ze kijken ernaar uit om daar iets van te delen.

Prijs: €500 

Hierbij is inbegrepen de 5 bijeenkomsten met Hiske en Daniela en ook het Vidya “Foundational Distance Learning Program” dat als je het lost koopt $350 kost, maar waartoe je met deze cursus ook toegang krijgt.

Early Bird aanbod: €440 – schrijf je in en betaal voor 15 september
Als je de Distance Learning Course al los hebt gekocht en/of slechts aan enkele bijeenkomsten mee wilt doen, neem dan contact met ons op voor een aangepaste prijs.

Schrijf je hier in

Let op: bij inschrijven via Mindbody kun je niet online betalen – kies voor ‘enroll as unpaid’ en maak het bedrag over op NL44 TRIO 0197 7933 04 onder vermelding van jouw naam en ‘Yoga Sutra Cursus’. Of kom naar de studio en betaal met pin!