Garth McLean | 20, 21, 22 maart 2020

Garth McLean | 20, 21, 22 maart 2020

Wil jij Iyengar Yoga proberen – ook al is het de allereerste keer? Heb je al een tijdje yoga ervaring maar wil je meer kennis opdoen over hoe je met jouw zenuwstelsel kunt omgaan in je beoefening? Wil jij – samen met je Iyengar Yoga leraar of alleen – leren hoe je met jouw specifieke gesteldheid kunt omgaan in een yogales? Of wil je ‘gewoon’ les volgen van een inspirerende en zeer ervaren leraar?

Dan is nu je kans, want Garth McLean komt terug naar Nederland.

 

ð  Vrijdag: Yoga en het zenuwstelsel. Sessie voor yogaleraren en hun leerlingen.
15.00-18.00

In deze sessie krijgen yogaleraren de middelen aangereikt om te werken met ambulante MS-patiënten of mensen met soortgelijke aandoeningen, zodat ze hun symptomen kunnen verlichten en hun klachten verminderen. En samen zoeken we naar een manier van werken die voor de specifieke conditie of klachten van de leerlingen praktisch toepasbaar is. Gecertificeerde Iyengar Yoga leraren en leraren in opleiding zijn welkom bij deze sessie, en worden uitgenodigd om hun leerling(en) mee te nemen. Heb jij een leerling met, of ben je zelf iemand met een neurologische aandoening of bewegingsbeperking? Neem contact met ons op en wij sturen je een formulier om je vragen of andere kwesties in te vullen.

ð  Zaterdag en zondag – ochtend: Yoga for Every Body.
11.00-13.00
Specifiek maar niet uitsluitend voor mensen met MS of andere beperkingen in beweging. Ontdek hoe het leren van yoga jou kan helpen om met je huidige conditie om te gaan. Beginnende leerlingen zijn zeer welkom, maar iedereen met een ‘open mind’ kan van deze sessies profiteren.
Indien mogelijk raden we je zeer aan om naar beide ochtenden te komen.

 

Hoewel individuele gevallen variëren, zijn er vaak veel overeenkomsten in symptomen. Met ieders mogelijkheden in het oog gehouden gaan we in op principes en strategieën om lichaamsmobiliteit en stabiliteit te verbeteren, terwijl we ook kracht ontwikkelen en ons bezig houden met verlichting van klachten door middel van Iyengar yoga.

 

ð  Zaterdag en zondag – middag: Yoga for Yoga Students.
15.00-18.00
Als je al een tijdje yoga doet en interesse hebt om meer te leren, doe dan mee met Garth in deze middagsessies. Verwacht het onverwachte!

 

Garth McLean kreeg in 1996 de diagnose ‘relapsing remitting Multiple Sclerose’. Na zijn diagnose is hij, mede op advies van zijn arts, begonnen met een dagelijkse beoefening van Iyengar Yoga. Garth’s toewijding aan zijn proces van helen heeft ervoor gezorgd dat hij met succes veel symptomen van MS weet te hanteren, en in zijn geval blijft de ziekte in remissie. Hij deelt zijn enthousiasme voor het helend potentieel van een toegewijde yogabeoefening met leerlingen en leraren van ieder niveau, over de hele wereld. Zijn persoonlijke diepgaande kennis van Iyengar Yoga is niet alleen inspirerend voor mensen met MS en andere neurologische aandoeningen, maar voor iedereen.

“Het beoefenen van Iyengar Yoga zal MS niet genezen, maar is wel toegankelijk voor iedereen die het wil leren. De schoonheid ervan is dat de beoefening kan worden aangepast met het gebruik van hulpmiddelen waar nodig, zodat iedere leerling er baat bij kan hebben. Ongeacht zijn of haar gezondheid of vermogen om de houdingen te doen. Het heeft mij diepgaande opluchting gebracht en de vrijheid van een algemene goede gezondheid”

Klik hier voor een video over Garth: Courage and Caution.

 

Prijs

Zaterdag/zondag – ochtend: € 45 | Beide Sessies € 75
Vrijdag/zaterdag/zondag - middag: € 50 | 2 sessies: €90 | Alle 3 sessies € 130
Alle 5 sessies € 190

 

Schrijf je hier in!

 

Note: if you enroll via Mindbody you can’t pay online – to secure your booking, choose ‘Enroll as Unpaid’, finish your registration and transfer the required amount to NL44 TRIO 0197 7933 04. Mention your name and ‘Garth McLean 2020’.