Voor wie?

Dit traject is voor jou als jij:

  • je wilt voorbereiden op het Iyengar yoga examen;
  • minimaal 3 jaar Iyengar yoga ervaring hebt en denkt dat je klaar bent om te delen wat je hebt geleerd;
  • bereid bent om nog eens 3 jaar met je Mentor te werken;
  • 1-op-1 of in kleine groepen wilt werken aan het observeren, assisteren en beginnen met lesgeven.

1e jaar

volg lessen en verdiep je oefenpraktijk

Voornamelijk gericht op lessen volgen en de Verdiepingscursus, het verdiepen van je eigen beoefening. Leer de namen van de āsana’s en lees relevant materiaal. Maar je kunt ook starten met observeren en assisteren.

2e jaar

begin met observeren en assisteren

Minimaal 10 lessen observeren en assisteren in 20 lessen. Volg de Verdiepingscursus. Begin met het oefenen met lesgeven aan je collega-trainees. Reflecteer hierop door het bijhouden van een dagboek en verslagen te schrijven.

3e jaar

start met lesgeven

Nogmaals minimaal 15 lessen assisteren, en begin met het zelfstandig lesgeven tijdens de reguliere lessen. Je Mentor geeft je feedback – of door aanwezig te zijn in je les, of door een video opname te bekijken – en als trainee schrijf je reflectieverslagen.

Leertraject waarin gekwalificeerde studenten voorbereid worden op het lesgeven.

Nadat je minimaal 3 jaar reguliere Iyengar yoga lessen hebt gevolgd, moet je een gekwalificeerde Mentor vinden. Dit betekent dat je met deze Mentor een relatie aangaat voor nog eens 3 jaar, waarin je begeleid wordt in algemene lessen die je volgt en observeert, waarin je assisteert en begint met lesgeven.

De beste manier om erachter te komen of dit programma geschikt is voor jou, is om naar een les of workshop met Nanda, Kristien, Kerry of Hiske te komen, en voor of na de les met ons te praten. 

Wij verwachten dat je minimaal 2 reguliere lessen per week neemt, ieder jaar de Verdiepingscursus volgt, in kleine groepen samenwerkt met je mede-trainees, en aanvullend een aantal workshops volgt, evenals modules op zondagmiddagen volgt zoals ‘Anatomie en Yoga’, ‘Therapeutische toepassingen bij veel voorkomende problemen’, ‘Lesgeven en examenvoorbereiding’ etc. (meer informatie volgt).

Je kunt niet deelnemen aan het Mentorprogramma tijdens je zwangerschap, of als je gezondheidsproblemen hebt die je eigen veiligheid in gevaar zouden kunnen brengen.