Dorthe

Ruim tien jaar geleden kreeg Dorthe een zeer waardevol advies: ‘Je staat nogal gebogen, misschien is yoga iets voor je’. Hoewel ze in eerste instantie twijfelde, is ze toch de yogastudio binnen gestapt. En daar is ze nog steeds heel blij om.

Wat ooit begon met een yogales in de week, is uitgegroeid naar een dagelijkse beoefening. Omdat ze meer verdieping wilde, was de teacher training een logische stap. In eerste instantie om meer inzicht te krijgen in haar eigen beoefening en Iyengaryoga, maar al snel werd ze (weer) gegrepen door het lesgeven. Dorthe is geboeid door de differentiatiemogelijkheden van de Iyengarmethode: ‘Ieder mens en ieder lichaam is anders. Dat maakt dat ik een houding op verschillende manieren uitleg en demonstreer. Op die manier leer ik ook iedere les weer.’ Wat Dorthe het allermooiste vindt: het lichaamsbewustzijn dat zij ziet groeien bij haar leerlingen. Het contact en de interactie tussen lichaam en geest.

Dorthe heeft een achtergrond als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Ze werkt nu als online communicatie-adviseur. Ze behaalde in 2017 haar Introductory certificaat.