Verdiepingscursus

Een cursus voor de serieuze yogastudent – leg een stevige basis voor je beoefening.

In 10 weekeindes per jaar geeft de Verdiepingscursus je de kans om jezelf uit te dagen, je beoefening te verrijken, en een volgende stap te nemen in je persoonlijke yoga-ontwikkeling.

Wij kijken er naar uit om een jaarprogramma van yogastudie en –beoefening aan te bieden waarin we studenten willen inspireren om een diep begrip van de āsana’s en prānāyāma te ontwikkelen, en hun beoefening en begrip van de kunst en wetenschap van Iyengar yoga te verdiepen. Als we een stevige basis in onze yogabeoefening leggen, kan yoga een middel worden om je leven te verrijken, om gezonde relaties te ontwikkelen en meer bij te dragen aan de wereld om ons heen.

4 ervaren gecertificeerde Iyengar yogaleraren zullen je begeleiden in voortschrijdend onderzoek van āsana, prānāyāma en de onderliggende filosofie, basis-anatomie en fysiologie. Ze zullen je praktische middelen aanreiken om je Iyengar yoga beoefening te vervolgen, evenals een verdieping van je begrip van de manier waarop yoga voor jou toegevoegde waarde kan hebben. Je krijgt leesopdrachten en materiaal om thuis te oefenen, zodat je je eigen beoefening thuis kunt uitbreiden gedurende de cursus en daarna.

De cursus biedt je een omgeving om yoga diepgaander te onderzoeken en kan herhaaldelijk gevolgd worden, omdat de leraren een grote variëteit aan onderwerpen uit de rijkdom van Iyengar yoga zullen aansnijden.

Onderwerpen die relevant kunnen voor de geïnteresseerde student of in jouw werk met je Mentor, zoals Anatomie voor Yoga of Therapeutische Toepassingen van Yoga, zullen worden aangeboden in aparte modules (meer informatie volgt).