Yoga voor vrouwen

Een vrouw kent verschillende fasen in haar leven waarbij de hormoonhuishouding een rol speelt. Denk aan de menstruatiecyclus, zwangerschap (pre- en postnataal) en de menopauze. In deze les werk je aan het vergroten van je fysieke en mentale stabiliteit in al deze fasen.

Deze les is geschikt voor alle vrouwen. Je beoefent houdingen die zowel kracht, flexibiliteit en vitaliteit brengen, als kalmte en ontspanning. Leer hoe je je yogabeoefening kunt afstemmen op jouw lichaam: met welke aanpassingen en hulpmiddelen. En ontdek welke houdingen bijdragen om je lichamelijke, emotionele en mentale balans te vinden en te behouden.

Ben je zwanger of net moeder geworden? Je kunt  (in principe) vanaf de 12e week van de zwangerschap meedoen met de les, maar neem van tevoren wel contact met ons op zodat we een goed beeld hebben van jouw situatie. Zo kunnen we je goed begeleiden tijdens de les. We raden aan te beginnen voor week 20. Vanaf 6-8 weken na de geboorte van je kind kun je weer meedoen met de lessen. Bij een keizersnede of complicaties bij de bevalling is dat 10-12 weken en raden we aan eerst met je dokter te overleggen.

Heb je vragen of wil je aangeven in welke levensfase je je bevindt? Of wil je specifieke klachten aangeven en bespreken? Je kunt ons altijd mailen. Dan kunnen we jou de ondersteuning geven die jij nodig hebt.

 

Je kunt de ‘Yoga for Women’ lessen volgen met je gewone lessenkaart of abonnement.

De lessen zijn op woensdag van 10.00-11.15 en worden gegeven door Dorthe (onder supervisie van Hiske)

GeetaBaddhaKonasana